注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

better me

 
 
 

日志

 
 
关于我

i wanna be ~~~~~

网易考拉推荐

2009年3月6日  

2009-03-06 23:41:34|  分类: 默认分类 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

 

 

 

 

 

 

ldl讲起先发觉原来已经系开学第四周咖啦!话咁快又到了期中的一半噜~

呢个星期心情话好唔好话差唔差 都ok啦~

 

(一)

        "不要轻易看不起爱情 更不要轻易看不起别人的爱情"

 

(二)

久未经雨泽 今日终于在天昏地暗中 落起佐春天的第一场雨啦!

夜晚翻屋企睇新闻见到滴农民个个都笑得好开心啊 真系好啊!

特然发觉 落完大雨之后的广雅真系好鬼靓啊!!

2009年3月6日 - ]。加焦. -       我愛.],.廣州市第五中學。2009年3月6日 - ]。加焦. -       我愛.],.廣州市第五中學。

系米超有深山老林葛feel咧!系个窗口到望出去...一片雾啊 唔仔细睇真系觉得好似滴山林咧

 

(三)

 篮球级赛 终于开始了

今日首战! 男生class5 vs class12 /class15 vs class ??(我唔留意...)

虽然唔系我班啦~但系12系帆帆地班 15系肥简地班 所以就留低同帆帆一起睇~

对比真系...唔系讲战况系讲观众啊!12班果边水泄不通 15班果边就得乌蝇仔飞过...

见到小简咁可怜 于是我过去同距加油啦!然后我兄弟好视死如归咁对我点佐下头...跟住我就无视距翻去12班果边睇比赛啦~

哇哇哇~帆帆班男仔原来唔单止靓仔 打波都好劲咖!(嗯,我唔系呢方面的花痴 放心)

响某邵生身上 我同帆帆就好似见到佐当年的李罩棚

一样的身高 一样的肥瘦 一样的边线攻

虽然同李相比 似乎系无咁流畅 但系果种速度 无畏的感觉同罩棚真系好相似!

再加上距一个好抵死的想打人的微笑 嗯!同当年的罩棚真系似到十足啊!

好多女仔都系冲住距同埋另外一两个12班著名靓仔去睇比赛的 不过我就纯粹系去欣赏啦~哈!

比赛好好睇啊真系!连我呢个局外人都不自觉咁为12班加油 高兴!最后好似系35—18赢佐C5

帆帆!你都要加油啊!你系女仔中的男仔啊!

然后再来看看我个班?

嗯...其实我都唔知道距地滴水平系点添...唔研究啵~ 不过好似听讲伟立以前系11z的校队~

anyway~加油啦!9班

2009年3月6日 - ]。加焦. -       我愛.],.廣州市第五中學。

 

(四)

其实落过雨之后的广雅比我一种好xx的感觉咧

我唔识形容出来 大概就是 如下图吧~?

2009年3月6日 - ]。加焦. -       我愛.],.廣州市第五中學。

就系呢种啦~湿漉漉的 大理石?地板 上边一直将要伸出去的大脚~

然后仲有杨先生...屹立于广雅中轴线旁(因为中轴系张之洞先生企的...)

2009年3月6日 - ]。加焦. -       我愛.],.廣州市第五中學。

 

响学校里边 基本就是这些吧~

当然仲有滴测验啊呢样果样啦~烦!

1)800考试

唔知道点解今次跑得特别辛苦 一圈都未点跑完就开始喘气啵!跟住~哎简直就系死过去终点咖!

最后100果时我特然开始想呕喔!为佐防止我真系呕出来 于是我牺牲佐我右手只食指

我好狠咁咬住自己手指跑埋最后100

跑完后即刻就想呕了 然后好翻滴之后就发觉手指好痛!一睇!!!竟然比我咬到紫佐,只手指仲要肿佐起身添!

痛死啦!结果滴人见到我手指以为我发生咩意外...好多谢你地关心啊!

2)下周的物理和数学测验

物理啊!癫佐了!第一单元先测完一个星期乍!即刻就测地第二单元喔!圆周运动啊...难明的东西

数学啊!又学函数...虽然我都知道 如果憎恨一样野就永远不可能学好距 但系我对函数真系...头大啊!

我唔想唔合格啊!要为430晚黑好好争取啊!周六日就比佐距地了...呜呜

 

所有关于学校的一切就让距来结束啦~

2009年3月6日 - ]。加焦. -       我愛.],.廣州市第五中學。

系米好强大咧~系小二距地宿舍咖!据说系上届滴人葛杰作啊!

 

(五)

今日睇完比赛 同帆帆地一起去车站啦~因为鹅鹅要上模联的课 帆帆同叶要上明师 我又要自己一个走啦!

破烂的276总是在我一个人等距的时候来得特别缓慢 今日仲要特别多人!

沉重的书包装载着老师们可爱的笑脸的结晶!

一路上靠窗企住的我开始留意窗外啦~

归家之路历时40mins=30mins车程+10mins路程

一共比我见到佐9pair左右的校服情侣

 

(六)

双肩总是在周五被压得疼痛

我也开始为了自己因为某天和舅公从usa打翻来的一个探讨性电话而定下的一个目标而努力了

我好想可以实现

"每个人都会有梦想 只不过最后只有很少人能靠近他们最初的梦想"

唔争取又点会有可能靠近呢?何况并不是争取了就一定能后靠近咧!

难得的周六日 愚钝的我不得不为自己的智慧付出代价 留守在作业的身旁

不自觉的我需要自律来靠近自己的梦想!所以我更不能再贪玩了

对不起

出街的时间可能真的会少了很多吧?

但系为佐430!期中后的cm啊!我真系好想去咖!

所以期中一定要努力...

 

 

就这样一个星期 在我不明不白的思想里过去了

迷茫得如同广雅上空的大雾 却又有些许头绪?

我要靠着自己从迷茫中行出来 改变现状

                                                                                           嘉

  评论这张
 
阅读(32)| 评论(8)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2017